Medewerker Evgen ontvangt subsidie van KWF Nederlandse Kankerbestrijding.

19-06-2023 17:16

 

 

Auteur: Harvey Dorset, verslaggever bij Alliance News.

 

 

 

(Alliance News) - Evgen Pharma PLC zei maandag dat haar medewerker van het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam een subsidie heeft ontvangen van KWF Nederlandse Kankerbestrijding.

 

Het in Cheshire, Engeland gevestigde bedrijf dat medicijnen ontwikkelt in een klinische fase, zei dat de subsidie is toegekend voor door onderzoekers gesponsorde preklinische en klinische studies van SFX-01 in glioblastoom.

 

Glioblastoma is een snelgroeiende en agressieve hersentumor. De SFX-01-behandeling van de firma heeft klinische tests ondergaan voor oestrogeen-positieve uitgezaaide borstkanker.

 

Het bedrijf zei dat de studies die gefinancierd worden door de subsidie een studie van SFX-01 in preklinische glioblastoma-modellen en een door klinische onderzoekers gesponsorde window of opportunity-studie in patiënten met de tumor zullen omvatten.

 

De onderzoeken zullen worden uitgevoerd in Rotterdam, in het Erasmus MC Kanker Instituut.

 

Chief Executive Huw Jones zei: "We hebben eerder dit jaar aangekondigd dat ons glioblastoomprogramma zou worden uitgevoerd als een ISS met niet-verwaterende financiering. Deze toekenning betekent dat we op schema blijven om dit onderzoek uit te voeren in nauwe samenwerking met Dr. Geurts."

 

"De niet-verwaterende financiering stelt ons in staat om ons kapitaal te behouden en onze cashflow tot eind 2024 in stand te houden, terwijl we waardevolle gegevens over SFX-01 blijven genereren. Als de ISS en daaropvolgende klinische studies slagen, zal SFX-01 een nieuwe en goed verdragen optie zijn voor patiënten met deze verwoestende ziekte."

 

De aandelen van Evgen stegen maandagochtend in Londen met 9,0% tot 3,38 pence per stuk.

 

 

 

 

Bron: www.nl.marketscreener.com