Mols met succes geopereerd aan hersentumor: "Ik moet dankbaar zijn".

27-12-2023 18:15

 

 

Michael Mols

Michael Mols.

Foto: Orange Pictures.

 
 
 
 
 
Oud-Feyenoorder Michael Mols had een intens jaar. De voormalig voetballer had een hersentumor, maar werd succesvol geopereerd. Hij is blij dat alles goed is gegaan, want hij heeft ook andere verhalen gehoord.
 
 
Het nieuws kwam als een schok, maar het verklaart wel een aantal klachten. "Het is me nu wel duidelijk geworden dat ik er al veel langer last van had zonder dat ik het zelf in de gaten had. Mensen zeggen nu dat ik soms ineens zo afwezig was. Ik had ook af en toe moeite om op een woord te komen", vertelt hij in De Telegraaf.
 

Het nieuws dat hij een hersentumor had, drong niet echt tot hem door. "Ik was alweer met mijn gedachten bij de volgende stap. Na de operatie ga ik revalideren, herstellen en weer verder. Het is de mentaliteit die ik had als voetballer, als ik een zware blessure had. Iedereen om me heen werd emotioneel. Maar ik zelf was heel rustig. Ik had zoiets van: 'Kom maar op'."

 

Inmiddels heeft hij wel het besef dat het een behoorlijke ingreep was. "Ik ben me er nu veel bewuster van hoe het ook had kunnen zijn. Ik moet dankbaar zijn dat ik er zo goed uit ben gekomen. Ik heb een filmpje gezien op van een vrouw die na een hersentumoroperatie nog nauwelijks kon lopen. En hier op de sportschool traint iemand die in het begin na ook zo’n operatie helemaal niet kon praten."
 

Die risico's zijn Mols ook voorgeschoteld. "Tegen mij is ook gezegd dat dat zou kunnen gebeuren. Of dat ik het niet meer zou kunnen navertellen. Het drong toen niet bij me door, maar wel bij mijn vrouw en mijn broer. Die waren heel emotioneel", weet hij nog. Alles is gelukkig goed gegaan. "Op 16 november kreeg ik het telefoontje van de arts dat ze er alles uit hebben kunnen halen, dat er geen vervolgbehandelingen nodig waren."

 

 

 

 

 

Bron: www.feyenoordpings.nl