Muziekproducer Hans van Hemert over zijn heftige strijd tegen kanker: ‘Doet de chemo zijn werk niet goed, dan is het heel snel afgelopen’.

29-07-2023 16:52

  

 

Auteur: Karin Riethoven -  story.nl/showbizz

 

 

 

Het gaat niet goed met Hans van Hemert. De bekende muziekproducer, die al sinds 2007 tegen kanker strijdt, heeft van de artsen te horen gekregen dat de tumoren zich nu razendsnel door zijn lichaam verspreiden. ‘In het beste geval heb ik nog een jaar,’ vertelt Hans aan Story.

 

 

hans v Hemert

Foto: Edwin Smulders

 

 

 

 

Hans van Hemert (78) ligt in het ziekenhuis waar hij een strijd voert om nog zo lang mogelijk te blijven leven. ‘Ik heb al sinds 2007 kanker,’ vertelt Hans aan Story. ‘Maar in de jaren die volgden, heb ik nooit het gevoel gehad dat ik moest vechten voor mijn leven. Ik voelde me altijd als een man zonder kanker. Tot nu. Ik voel me zó ziek... En de prognose is niet goed.’

 

 

Tumoren:


Al geruime tijd had de muziekproducer, die onder andere de bedenker is van Luv’, een klapvoet. ‘Op zich had ik daar niet zo’n last van. Maar met de wetenschap van nu was dat het eerste teken dat de tumoren mijn lichaam hebben beschadigd. Pas toen ik helse rugpijnen kreeg, ging ik naar het ziekenhuis. Na verschillende onderzoeken en scans kwamen de artsen met het slechtste nieuws dat Hans zich kon bedenken. ‘De tumoren zitten door mijn hele lichaam. En ze vermenigvuldigen zich heel snel. Daar is bijna geen kruid tegen gewassen. Door radioactief spul in mijn lichaam kunnen ze precies zien waar alle tumoren zitten. Bestralen heeft daardoor niet zoveel zin, omdat je niet je hele lichaam kunt bestralen. Alleen hebben ze wel direct mijn ruggenwervel bestraald. Daar zit een tumor en wanneer die niet kleiner zou worden, zou ik een dwarslaesie krijgen.’

 

 

Zestig procent kans:


Een chemokuur moest de rest van het kwaad in zijn lichaam bestrijden, maar alsof Hans nog niet genoeg slecht nieuws had gekregen, hoorde hij enkele dagen na zijn opname dat de chemo niet gegeven kon worden. ‘Via het infuus heb ik een stafylokokkeninfectie opgelopen. Daarvoor krijg ik nu antibiotica. Pas als dit is aangeslagen, gaan ze de chemo toedienen.’ Hans weet dat zijn vooruitzichten niet goed zijn. ‘Er is zestig procent kans dat de chemo aanslaat. En dan nog heb ik in het beste geval ongeveer een jaar te leven. Doet de chemo zijn werk niet goed, dan is het heel snel afgelopen.

 

 

 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

 
 
 
 
 
Bron: www.story.nl