Nieuw pand voor Pisa vanaf juli 2024.

18-12-2023 17:46

 

 

 

 

Vanaf juli 2024: Nieuw pand voor Pisa, centrum voor leven met en na kanker.

     

Goed nieuws. PISA, centrum voor leven met en na kanker, heeft vanaf juli 2024 een nieuw onderkomen, en wel op het Grote Oost nummer 41 in Hoorn. Op deze locatie is momenteel makelaarskantoor MooyHuis gevestigd. Pisa krijgt in het pand vanaf juli de beschikking over de volledige benedenverdieping inclusief de stadstuin.

 

Bestuursvoorzitter Marjolijn Dölle: “We zijn ontzettend blij met ons nieuwe onderkomen, gelegen op een prachtige plek: een zeer geschikte en toegankelijke locatie en midden in Hoorn. Het biedt ons de ruimte die we nodig hebben voor alle activiteiten die PISA biedt aan verschillende groepen, variërend van voorlichtingsbijeenkomsten, lotgenotencontact, workshops als yoga en zingen tot Kindertijd, Chill en lunchtafels.

 

Je moet weten dat kanker een ziekte is die veel angst en onzekerheid met zich meebrengt, zowel voor de patiënt als voor de naaste omgeving. Centra voor leven met en na kanker zoals PISA bieden een warm huis waar je je welkom voelt, een luisterend oor vindt, lotgenoten treft of waar je gewoon even kunt zijn en niets hoeft. Maar dan heb je ook wel een warm huis nodig om dat te kunnen bieden. Het zal velen bekend zijn dat de huur van de huidige locatie op de Draafsingel 59 niet voortgezet wordt door de huidige eigenaar van de voormalige sportschool vd Werff. Maar met deze nieuwe locatie zijn we er gerust op dat we mensen die met kanker worden geconfronteerd psychosociaal kunnen blijven steunen, opvangen en begeleiden. PISA blijft daarmee zeker bestaan, en dat is goed nieuws voor iedereen in Hoorn en omgeving“

 

Over Pisa:

 

IPSO centra, zoals Pisa, richten zich op kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker. Het huis is een onmisbare plek. Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt het huis voor de emotionele nazorg. PISA is een warm huis waar je je welkom voelt, waar je een luisterend oor vindt, waar je lotgenoten treft of waar je gewoon even kunt zijn en niets hoeft.

 

Jaarlijks maken vele bezoekers uit Westfriesland gebruik van de mogelijkheid om binnen te lopen bij of deel te nemen aan de activiteiten van Inloophuis PISA. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is voor een belangrijk deel afhankelijk van donaties en giften. Pisa is tot 1 juli gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn.

 

Meer informatie, Marjolijn Dölle, +31 6 52353208, voorzitter@inloophuispisa.nl of Hans Metten,  + 31 6 51535347, coordinator01@inloophuispisa.nl

 

 

 

 

Bron: www.inloophuispisa.nl