Nieuwe ontwerpen met een pakkend verhaal erachter: Pink Ribbon lanceert ‘Steun het lintje’-platform.

16-08-2023 17:13

 

 

Auteur: Hanne Vandenweghe - nieuwsblad.be

 

 

 

Foto: Pink Ribbon.

 

 

 

 

 

De Belgische organisatie Pink Ribbon vroeg aan (ex-)borstkankerpatiënten en hun omgeving om een lintje te ontwerpen dat uitdrukt hoe zij met de ziekte omgaan. Van een lintje met hartjes tot een exemplaar met sterren: op het nieuwe platform ‘Steun het lintje’, staan alle creaties die je financieel kan steunen. Eén design zal als inspiratie dienen voor het nieuwe lintje van 2023.

 

In totaal ontwierpen meer dan veertig vrouwen hun versie van het klassieke roze lintje. Elke creatie is in het overzicht op de site van Pink Ribbon gebundeld en komt met een persoonlijk verhaal. “Vroeger vond ik het vanzelfsprekend om twee gezonde borsten te hebben. Nu zie ik het als een geschenk”, schrijft Sofie. Ze wil iets terug doen voor vrouwen die getroffen zijn door borstkanker, waaronder een studievriendin. “Ze moeten dit niet alleen dragen. Op mijn lintje staan hartvormen en regenboogkleuren, want de kanker kan iedereen treffen”. Chris, die zelf borstkanker doormaakte, tekende sterren op haar lintje: “Tijdens de behandeling sta je centraal en als je het overwint ben je een ster. Als je het niet haalt, dan schitter je nog als een ster aan de hemel.”

 

Mensen kunnen vanaf nu hun favoriete lintje steunen door een gift te doen. Zo dragen ze hun steentje bij aan de strijd tegen borstkanker. Wie geen favoriet heeft, kan ook alle lintjes in één klap financieel steunen. De ploeg van Pink Ribbon selecteerde zelf ook een aantal pakkende ontwerpen. CKS Fashion, partner van de organisatie, zal vanuit deze selectie het officiële lintje voor 2023 ontwerpen. 

 

 

Op 26 september 2023 wordt het tijdens de persconferentie van Pink Ribbon voorgesteld.