Nieuwe ronde bevolkingsonderzoek borstkanker in Heerlen.

11-02-2024 10:22

 

 

Auteur: Redactie - limburger.nl

 

 

Foto: Getty Images.

 

 

 

 

 

 

Heerlen - Bevolkingsonderzoek Nederland start medio maart 2024 in de Heerlense wijk Heerlerbaan met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker.

 

 

Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar die in de postcodegebieden 6418 en 6422 wonen, ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek. 

Het onderzoek wordt uitgevoerd in het mobiele onderzoekscentrum op het parkeerterrein aan de Dr. Clemens Meulemanstraat, tegenover de kerk.

 

Borstkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer één op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

 

Het bevolkingsonderzoek is bedoeld voor mensen van 50 tot en met 75 jaar. Zij ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. 

 

 

Het onderzoek is vrijwillig en gratis en bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten.

 

 

Meer informatie:


Kijk voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl

 

Bellen kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via tel. 088-0001388.

 

 

 

Bron: www.limburger.nl