Nieuwscafé Special over leven met en na kanker.

09-11-2023 18:29

 

 

Auteur: Redactie - ad.nl/doetinchem

 

 

Het Nieuwscafe eind oktober 2022 in de kleine zaal van Theater Amphion.

Het Nieuwscafe eind oktober 2022 in de kleine zaal van Theater Amphion. 

Foto: DG.

 
 
 
 
 
 

Hoe te leven met en na kanker? Het hele proces komt aan de orde tijdens een Nieuwscafé Special, donderdag 16 november 2023 in de kleine zaal van Theater Amphion in Doetinchem. 

 

Hoofdgast is professor Christian Blank, internist van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL) in Amsterdam.

 
 
Aan de hand van patiënten, artsen en begeleiders komt het proces rond de steeds meer voorkomende ziekte aan de orde. Van het eerste bezoek aan de huisarts tot de behandeling van gespecialiseerde artsen. Ook aan de orde komt de psychische begeleiding, van zowel de patiënt als haar of zijn naasten. De angst voor wat komen gaat, de onzekerheden.
 

In het AVL maakt internist Christian Blank furore met de immuuntherapie. Aanvankelijk voor patiënten met huidkanker en niercelkanker, maar inmiddels breder ingezet. Blank is als hoogleraar interne geneeskunde in Leiden nauw betrokken bij het onderzoek hoe het immuunsysteem weerbaar te maken bij de bestrijding van kankercellen.

 

Het Nieuwscafé Special is een initiatief van Karin Geurts, wier moeder na een lang gevecht tegen kanker is overleden. Ze organiseert de bijeenkomst samen met Het Oude IJssel Huis (het centrum voor leven voor en na kanker in Doetinchem), het Slingeland Ziekenhuis en De Gelderlander.
 
 
 
 
 

De presentatie is in handen van Erik Hagelstein en Karin Geurts. 

 

Het programma begint om 16 uur. Kaartjes (entree 5,50 euro) zijn verkrijgbaar via www.Amphion.nl

 
 
 
 
Bron: www.ad.nl