Nijmegen kleurt oranje: recordopbrengst voor KiKa.

26-07-2023 17:16

 

 

 

 

 

 

Vier dagen lang 50 kilometer lopen. Je moet het maar durven. Ruim 70 sportievelingen gingen de uitdaging aan tijdens de 4Daagse voor KiKa. De fanatieke wandelaars hebben samen een recordopbrengst van maar liefst 122.338 euro opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker.

 

 

 

 

 

 

Nijmeegse 4Daagse:


Tijdens de Nijmeegse 4Daagse liepen de deelnemers van 18 tot en met 24 juli dwars door het Land van Maas en Waal. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor kinderen met kanker. Veel van hen hebben (kinder)kanker van dichtbij meegemaakt omdat zijzelf of iemand in hun directe omgeving is getroffen door de ziekte. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Momenteel geneest 81% van de kinderen met kanker. Het doel van KiKa is dat ieder kind met kanker geneest. Daarom financiert KiKa onderzoek naar kinderkanker. Zodat behandelingen verbeteren en de genezingskans stijgt.

 

Verschillende actievoerders deden hun verhaal in de aanloop naar het evenement. Waaronder John en Annet Albrechts die meeliepen voor hun zoon Jari. Hij kreeg op jonge leeftijd botkanker. “Je kan gewoon niet beschrijven hoe machteloos je je dan voelt.” Na een onzekere tijd van zware behandelingen gaat het nu gelukkig goed met hem.

 

Mariëlle wandelde mee voor haar zusje die een zeer zeldzame vorm van kanker kreeg. “Zij overleed helaas aan de gevolgen van kanker. Ik mis haar nog iedere dag en ik hoop dat ik met mijn deelname ervoor kan zorgen dat andere mensen dit verschrikkelijk leed bespaard blijft.”

 

Bekijk hier haar verhaal.

 

 

Ieder kind kankervrij:


De inzet van deze wandelaars brengt KiKa steeds dichterbij het bereiken van haar doel. Wil jij net als John, Annet of Mariëlle het verschil maken? Schrijf je dan in voor een van onze evenementen. 

 

 

Neem een kijkje op www.kika.nl/evenementen of houd onze kanalen goed in de gaten.