Nog geen uitspraak in zaak tegen gynaecologe die baarmoederhalskanker niet tijdig herkende: hof stelt college van deskundigen aan.

21-11-2023 18:37

 

 

 

 

Foto: fvv.

 

 

 

 

AALST - Het hof van beroep van Gent acht zich onvoldoende geïnformeerd over de zaak waarbij een gynaecologe uit Aalst te laat baarmoederhalskanker bij een patiënte had vastgesteld.

 

Baarmoederhalskanker werd Leen D. (38), een getrouwde mama van twee, in december 2013 fataal. Een scan had enkele maanden voordien aangetoond dat de kanker al was uitgezaaid en dat ook de lymfeklieren zwaar waren aangetast.

 

 

 

LEES OOK: Veroordeeld in eerste aanleg omdat ze kanker niet had ontdekt, gaat gynaecologe nu in beroep (opnieuw) voor vrijspraak.

 

 

 

Leen D. klaagde na de geboorte van haar tweede kindje over pijn in de onderbuik en in de onderrug. Ze stelde ook onregelmatig bloedverlies vast, waarna ze gynaecologe N.V. meermaals contacteerde. In november 2012 trok Leen D. voor een tweede opinie naar een andere arts, die wel onmiddellijk de ernst inschatte en voorstelde om een MRI-scan uit te voeren. Veel te laat, dus. Er was sprake van een tumor van zes centimeter.

 

 

Opnieuw vrijspraak gevraagd:


Haar dood op 3 december 2013 was de start van een burgerlijke partijstelling en dus een gerechtelijk onderzoek. De gynaecologe in kwestie hield altijd haar onschuld vol. De Dendermondse rechter achtte haar wel schuldig aan onopzettelijke doding. De arts ging in beroep om opnieuw de vrijspraak te vragen.

 

Het het hof in Gent wil nu bijkomend onderzoek en stelde een college van deskundigen aan om de zaak opnieuw te onderzoeken. De zaak wordt opnieuw gepleit op 17 juni volgend jaar.

 

 

 

 

Bron: www.nieuwsblad.be