Olijf was aanwezig op landelijke contactdag Stichting Lynch Polyposis.

22-11-2023 17:34

 

 

 

 

 

 

Stichting Lynch Polyposis organiseerde op 11 november jl. een landelijke contactdag waar lotgenoten elkaar konden ontmoeten en informatie werd gegeven over verschillende onderwerpen die interessant zijn voor mensen met deze genafwijkingen. Olijf was uitgenodigd om een stand te bemensen en informatie te verstrekken op de informatiemarkt.

 

 

Foto dag Lynch

 

 

 

 

'Stichting Lynch Polyposis is er voor mensen die geraakt zijn door het Lynch-syndroom (vernoemd naar dr. Lynch die patronen in families met kanker ontdekte en daarmee heel belangrijk is geweest voor het verdere onderzoek naar erfelijke factoren) en Polyposis. Het grootste doel van de stichting is belangenbehartiging en informeren van mensen met Lynch en Polyposis in brede zin.

 

Zo organiseerden ze op 11 november een landelijke contactdag waar lotgenoten elkaar konden ontmoeten en informatie werd gegeven over verschillende onderwerpen die interessant zijn voor mensen met deze genafwijkingen.

 

Omdat mensen met Lynch, naast een verhoogde kans op dikke darmkanker, ook een verhoogde kans op baarmoeder- en eierstokkanker hebben, was Stichting Olijf uitgenodigd om op 11 november een stand te bemensen en informatie te verstrekken op de informatiemarkt van deze landelijke contactdag.

 

Gedurende de dag kwamen deelnemers van de contactdag langs de verschillende stands en dat leidde soms tot mooie gesprekjes. Ook het contact met de andere standhouders bracht leuke gesprekjes teweeg. Lynch-Polyposis was er natuurlijk zelf met een stand, maar ook NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) en StOET (Stichting Opsporing Erfelijke Tumoren).

 

Als standhouder mochten we zelf ook alle presentaties bijwonen en zo heb ik o.a. veel opgestoken van de werking van DNA, eiwitten en T-cellen, hoe erfelijke tumoren worden opgespoord, immuuntherapie en wat je zelf kunt doen om zo goed mogelijk uit een operatie te komen. Thema’s die natuurlijk ook allemaal relevant en interessant zijn voor Olijf.

 

De dag was zeer goed verzorgd met hapjes en sapjes. Boordevol nieuwe informatie en ideeën voor Olijf, ging ik voldaan weer naar huis.'

 

 

Door: Jolanda.

 

 

 

Bron: www.olijf.nl/nieuws