Olivia Munn onderging dubbele borstamputatie na kankerdiagnose: “Ik moest het eerst zelf verwerken voordat ik het kon delen”.

14-03-2024 17:13

 

 

Auteur: STB - hln.be/celebrities

 

 

 

CELEBRITIES: Olivia Munn (43), onder meer bekend van haar rol in ‘Magic Mike’, heeft een moeilijk jaar achter de rug. De Amerikaanse actrice deelde op woensdag met haar volgers dat vorig jaar borstkanker bij haar werd vastgesteld. De 43-jarige Munn heeft in de afgelopen tien maanden vier operaties ondergaan, waaronder een dubbele borstamputatie.

 

De actrice deelde op Instagram een foto van zichzelf in een ziekenhuisbed en schreef dat ze in april de diagnose borstkanker kreeg. Ze had twee maanden eerder een test laten doen die negatief was. “Ik heb de diagnose, de zorgen en het herstel geheim gehouden. Ik moest eerst de moeilijkste dingen verwerken voordat ik ze kon delen”, schrijft ze. Maar nu hoopt ze dat ze anderen kan helpen troost en steun te vinden door haar eigen verhaal te delen.

 

Munn sprak ook onder meer haar dank uit aan haar partner John Mulaney. “Omdat hij er voor mij was tijdens alle operaties en foto’s van onze zoon Malcolm neerzette, zodat dit het eerste was wat ik zag als ik mijn ogen opende.”

 

De actrice beseft dan ook dat ze geluk heeft gehad. “We hadden het geluk dat het vroeg gediagnosticeerd werd. Ik wens dit voor elke vrouw die hier ooit mee te maken krijgt.” Ze roept haar volgers vervolgens op om hun dokters een risico-inschatting voor borstkanker te vragen.

 

 

Voor het bericht van Instagram klik  hier 

 

Voor de Video van dit Artikel klik hier

 
 
 
 
Bron: www.hln.be