Ongeneeslijk zieke influencer (35) deelt laatste bericht: ’Als je dit leest, ben ik overleden’.

20-09-2023 17:23

 

 

 

De Britse Nicky Newman (35) inspireerde duizenden mensen op sociale media met verhalen over haar strijd tegen kanker. Begin deze week verscheen haar allerlaatste bericht op Instagram: „Als je dit leest, betekent dat dat ik ben overleden.”

 

 

Nicky deelde geregeld updates over haar kankertraject.

Foto: INSTAGRAM.

 

 

 

 

 

Nicky kreeg in 2018 te horen dat ze kanker had, nadat ze tijdens het douchen een knobbeltje in haar rechterborst voelde. De kanker bleek uitgezaaid, de artsen konden niets meer voor haar doen. Ondanks het nieuws besloot Nicky haar traject online te documenteren en trok daarmee de aandacht van zo’n 320.000 volgers.

 

De influencer stond bekend om haar slogan ’go grab life’: het beste uit elke dag halen en elke kans grijpen. Maar deze week sloeg het noodlot toe. „Als je dit leest, betekent dat dat ik ben overleden”, begint Nicky haar laatste bericht op Instagram. „Ik heb het 5,5 jaar volgehouden, niet slecht voor een stadium 4 borstkanker. Ik heb niets verloren. De kanker nam het over en dat is oké. We wisten allemaal dat dit zou gebeuren. Ik denk niet dat we ooit voorbereid zijn om de woorden te horen. We denken dat we onverwoestbaar zijn en dat er een magische genezing zal komen. Maar de waarheid is dat we dit leven allemaal van dag tot dag leven.”

 

„Dus beloof me alsjeblieft om de mensen om je heen te koesteren en geef je vrienden en geliefden de grootste knuffels! Go grab life! Je weet nooit echt wat er om de hoek komt kijken, dus neem niets voor lief.”

 

Nicky Newman overleed afgelopen zondag.

 

 

Voor het Bericht van Instagram klik hier