Paulien Cornelisse lag in het ziekenhuis: “Zwelling in mijn hals”.

23-03-2024 16:59

 

 

Auteur: SUZANNA TIMMER - libelle.nl/shownieuws

 

 

Paulien Cornelisse lag in het ziekenhuis: “Zwelling in mijn hals”

BEELD EM-PRESS/PATRICK VAN EMST.

 

 

 

 

 

Paulien Cornelisse (48) heeft in Engeland een paar dagen in het ziekenhuis gelegen. Ze was er uit voorzorg opgenomen. Paulien had namelijk een zwelling in haar hals en dat was al eerder een kwetsbare plek.

 

De schrijfster en theatermaker vertelt in de podcast ‘Man met de microfoon‘ dat ze ineens een paar dagen in een Brits ziekenhuis verbleef. Momenteel woont ze een jaar in het Engelse Sheffield, waar ze werkt aan een project met studenten Neerlandistiek van Sheffield University.

 

 

OPLETTENDE KIJKER WAARSCHUWDE PAULIEN:

Onlangs moest ze naar de huisarts om haar hals te laten bekijken. “Daar ben ik 2,5 jaar geleden aan geopereerd voor mijn schildklier”, zegt ze. Dat gebeurde nadat een oplettende kijker haar had gewaarschuwd toen ze bij Eva Jinek aan de talkshowtafel zat. Deze chirurg zag een gezwel in haar nek, wat kon wijzen op beginnende schildklierkanker.

 

Uiteindelijk bleek het - na de operatie - een goedaardig gezwel te zijn.

 

 

UIT VOORZORG NAAR HET ZIEKENHUIS:

De huisarts die ze in Engeland bezocht, kon niet precies vaststellen wat het deze keer was, dus werd ze naar het ziekenhuis gestuurd. “Daar heb ik de hele dag gezeten, steeds maar wachten op een scan die gemaakt moest worden.” Toen de scan uiteindelijk gemaakt was, wilde de dienstdoende dokter Paulien een paar dagen in het ziekenhuis houden.

 

“Want het was misschien een of andere bacteriële infectie. Toen ben ik vijf dagen lang ongeveer volgepompt met antibiotica en zijn er allemaal onderzoeken gedaan waarvan we nog niet alle uitslagen hebben.”

 

 

PAULIEN IS WEER THUIS:

Inmiddels is Paulien gelukkig weer thuis en wacht ze nog op de laatste resultaten. “Ik zit weer hier op de bank en voel me nu eigenlijk best prima.”

 

Dokter Rutger vertelt wat de symptomen zijn van een schildklierprobleem en wat je eraan kunt doen.

 

 

Voor de Video klik hier