Quinty Trustfull is ambassadeur van Pink Ribbon.

22-06-2023 17:20

 

 

 

Pink Ribbon ambassadeur Quinty Trustfull

(Fotografie: Elvin Boer)

 

 

 

 

Quinty Trustfull, o.a. een van de vaste presentatrices van het tv-programma Koffietijd, zet zich al jaren in als ambassadeur voor Pink Ribbon. Zestien jaar geleden verloor ze haar moeder aan de gevolgen van borstkanker.

 

 

Mijn moeders overlijden is mijn drijfveer om mij voor Pink Ribbon in te zetten:


Quinty: “Bij de diagnose borstkanker staat je wereld stil. Laat staan als je net als mijn moeder te horen krijgt dat de borstkanker is uitgezaaid. De wanhoop en eenzaamheid die zij voelde heb ik van dichtbij meegemaakt. Ik voelde mij zo ontzettend machteloos.

 

Gelukkig heb ik er met haar, en ook met mijn omgeving, altijd goed over kunnen praten. Dat helpt echt! Het onderwerp bespreekbaar maken en informatie delen helpt niet alleen de patiënt, het helpt ook de naasten."

 

 

Samen voor Pink Ribbon:


"Vijf jaar lang is mijn moeder ziek geweest. Een lange en zware tijd. Ze was altijd bezig om andere vrouwen te waarschuwen en vertellen over de ziekte. Dat je jezelf goed in de gaten moet houden en goed moet opletten. Het plan was dat als ze weer beter was, wij ons samen zouden inzetten tegen borstkanker.

 

Ze zei: “Met jouw snoetje kun je veel mensen bereiken.” En dat klopt, want als je bekend bent is het makkelijker om aandacht van de media te krijgen. Ook al zijn de overlevingskansen van borstkanker en de behandelingen steeds beter, het aantal diagnoses blijft stijgen. Steeds meer vrouwen – en ook mannen – krijgen te maken met deze ziekte.

 

Helaas kunnen mijn moeder en ik ons niet meer samen inzetten… Maar, haar overlijden is mijn drijfveer om mij als ambassadeur in te zetten voor Pink Ribbon.”

 

 

Pink Ribbon Armband 2023:


Als eerbetoon aan haar overleden moeder ontwerpt Quinty dit jaar de Pink Ribbon Armband. Quinty: “Mijn moeder had een heel agressieve vorm van borstkanker. Bijna 20 jaar geleden verloren we haar… Het gemis is er nog elke dag . Mijn werk als ambassadeur voor Pink Ribbon is een eerbetoon aan haar. We hadden afgesproken dat als ze zich beter zou zijn, we dit samen zouden gaan doen. Moeder en dochter die andere vrouwen helpen… Helaas heeft het niet zo mogen zijn en doe ik het met m’n lieve mama in gedachte…”

 

Dit jaar bestaat Pink Ribbon 20 jaar in Nederland. Quinty is ook al bijna 20 jaar trotse ambassadeur. “Ik vind het fantastisch en eervol dat ik dat jaar mag bekronen met dit ontwerp.”

 

 

Begin september 2023 onthullen we het ontwerp en is de armband te koop in de voorverkoop.