Recordopbrengst Dam tot Damloop voor KiKa.

19-09-2023 17:21

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 17 september 2023 is een recordbedrag opgehaald voor kinderkankeronderzoek tijdens de Dam tot Damloop. Maar liefst 74 lopers deden mee voor KiKa, terwijl nog eens 323 deelnemers op eigen initiatief geld inzamelden om het werk van KiKa te steunen. Samen hebben ze een indrukwekkend bedrag opgehaald van maar liefst € 47.534 euro. Dit bedrag komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. 

 

KiKa financiert onderzoek naar kinderkanker zodat meer kinderen genezen van de ziekte. Momenteel overleeft 81% van de kinderen met kanker de eerste vijf jaar na de diagnose. Maar we moeten naar 100%. Ruim 20 jaar geleden, voor de oprichting van KiKa, lag het overlevingspercentage op 72%. De stijging in overleving komt onder andere door betere behandelingen en diagnoses. Dankzij de ongelooflijke inzet van de deelnemers van de Dam tot Dam loop komt het doel van KiKa steeds dichterbij: ieder kind kankervrij.

 

Over de Dam tot Damloop:


In totaal deden er ruim 70.000 mensen mee aan de Dam tot Damloop. Ook dit jaar hadden veel KiKa lopers een eigen ervaring met kinderkanker. Dit maakte deelname voor hen extra bijzonder.  Een van deze inspirerende verhalen was dat van de 18-jarige Brìan. Hij kreeg als kind lymfklierkanker. “Voor mij was dit een heftige periode, maar gelukkig gaat het nu goed met mij.” Bekijk zijn verhaal hier.

 

 

Wil jij je steentje bijdragen in de strijd tegen kinderkanker? 

 

Geef je dan, net als Brìan, ook op voor een van onze evenementen. Of start je eigen actie via www.actievoorkika.nl. Samen maken we het verschil. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bron: www.kika.nl