Ria Valk na huid- en borstkanker en gehoorschade: ‘Bij elk pijntje denk ik het ergste’.

23-09-2023 16:43

 

 

Auteur: Karin Riethoven - story.nl/showbizz

 

 

 

In een jaar tijd heeft Ria Valk (82) behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen. Ze kreeg huid- en borstkanker en blijkt gehoorschade te hebben. Alle gezondheidsproblemen hebben ervoor gezorgd dat de zangeres nog maar weinig vertrouwen in haar lichaam heeft. 

 

 

Ria Valk

Foto: Edwin Smulders.

 

 

 

Aan de ene kant geniet Ria Valk van haar leven. Ze treedt nog altijd op en heeft het erg fijn met haar vriend Hans. Maar aan de andere kant voelt de zangeres zich steeds onzekerder.

 

‘Dan heb ik het over mijn gezondheid,’ vertelt Ria aan Story.

 

 

Op tijd bij zijn:


‘Vorig jaar ben ik geopereerd omdat ik in mijn gezicht huidkanker had. Bij mijn neus zat na de operatie een enorm gat. Ze hebben dat fantastisch gehecht, want eigenlijk zie je er niets meer van. En eerder dit jaar kreeg ik borstkanker. Opnieuw was ik er op tijd bij, want ik hoefde alleen geopereerd te worden. Omdat je na je 75e geen oproep meer krijgt voor het bevolkingsonderzoek, controleerde ik mezelf altijd. En ineens voelde ik een knobbeltje. Het bleek mis te zijn.’ De artsen konden haar borst sparen en haalden de zogenoemde poortwachter, die voor celdeling en uitzaaiingen zorgt, weg. Dezelfde middag mocht Ria alweer naar huis.

 

 

Vertrouwen in lichaam:


‘We zijn nu bijna zeven maanden verder en ik merk dat het toch impact heeft op mijn leven. Het vertrouwen in mijn lichaam is wel weg. Ik check mijn lichaam nu op alles en bij elk pijntje of ongemak denk ik het ergste. Dat is niet leuk. Je blijft twijfelen, denkt aan alles wat er kan gebeuren. Gelukkig heb ik Hans. Hij geeft me een veilig gevoel.

 

 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

 

 

 

Bron: www.story.nl