Roemeense huurmoordenaar topvolleybalster Ingrid Visser overleden.

16-02-2024 17:15

 

 

Auteur: MARCEL VINK - telegraaf.nl/nieuws

 

 

 

MURCIA - De veroordeelde huurmoordenaar van topvolleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severijn is overleden. De Roemeen Valentin Ion stierf aan kanker. Hij kreeg onlangs toestemming de gevangenis te verlaten vanwege zijn terminale ziekte. Dat melden Spaanse media.

 

 

De Roemeen Valentin Ion (foto rechts), de veroordeelde huurmoordenaar van topvolleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severijn, is overleden aan kanker, melden Spaanse media.

De Roemeen Valentin Ion (foto rechts), de veroordeelde huurmoordenaar van topvolleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severijn, is overleden aan kanker, melden Spaanse media.

Foto: ANP/HH

 
 
 
 
 
 
 
Visser en Severein werden in mei 2013, zo luidde de overtuiging van de Spaanse justitie, doodgeslagen in een afgelegen woning ten noorden van de stad Murcia. Hun lichamen werden in stukken begraven in een citroenboomgaard, vijftien kilometer oostelijker. Het Nederlandse stel eiste naar verluidt geld terug van Juan Cuenca, de ex-manager van een plaatselijke volleybalclub. Hij schakelde daarop Ion in als huurmoordenaar.
 
 
De genadeloze killer kreeg in 2017 34 jaar cel opgelegd door de opperrechters in de Spaanse provincie Murcia. Een paar dagen voor zijn dood stemde de gevangenisraad in met de vrijlating van Ion uit de grootste gevangenis van Murcia omdat hij niet lang meer te leven zou hebben. De 60-jarige kwam uit de cel, keerde terug naar zijn huis en overleed daar.
 

Het is nooit helemaal duidelijk geworden of hij alleen heeft gehandeld of dat hij hulp had gekregen. Ook de naam van een andere Roemeen dook op in het onderzoek, Constantin Stan, maar hij is later vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Opdrachtgever Cuenca werd wel ook tot 34 jaar cel veroordeeld. Hij zit nog steeds vast.

 

 

Asbak:

Ion verklaarde bij zijn berechting dat hij de dubbele moord pleegde door het Nederlandse stel te slaan, te schoppen en een asbak en vaas te gebruiken in het landhuis van Molina de Segura, waar de vreselijke tragedie plaatsvond.

 

Nadat hij ervan overtuigd was dat Visser en Severein dood waren, pakte hij naar eigen zeggen een bijl en kettingzaag om hun lichamen in stukken te hakken en te zagen en daarna te begraven. Hun stoffelijke resten werden pas later gevonden. Bij de geschetste gang van zaken zijn altijd wat vraagtekens gebleven.

 

 

 

Bron: www.telegraaf.nl