Roparun levert vier miljoen op voor mensen met kanker, FloraHolland draagt 75.000 euro bij.

02-08-2023 17:24

 

 

Auteur: Fred Vermeer - ad.nl/westland

 

 

Het Roparunteam van bloemenveiling Royal FloraHolland.

Het Roparunteam van bloemenveiling Royal FloraHolland. 

Foto: PR.

 
 
 
 
 
 
 
De duizenden deelnemers, verdeeld over honderden teams, die tijdens Pinksteren deelnamen aan de jaarlijkse Roparun hebben bijna vier miljoen euro ingezameld. Het geld wordt gedurende het jaar uitgereikt aan verschillende goede doelen in Nederland, België en Frankrijk en is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Het team van Royal FloraHolland haalde 75.000 euro binnen.
 
 
De ploeg van de bloemenveiling deed dit jaar voor de 25ste keer mee. In de loop der jaren heeft het team al meer dan 900.000 euro bij elkaar gelopen dankzij veel donaties van collega’s en relaties van de bloemenveiling. ‘De Sierteelt zet haar kwaliteit in voor de kwali-tijd van leven van mensen met kanker’, luidt het motto van het team.
 
 

Duizenden lopers en fietsers:


De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop waarbij duizenden lopers en fietsers in teamverband meer dan 500 kilometer afleggen. Verdeeld over twee routes gaan zij dag en nacht door en finishen op tweede pinksterdag op de Coolsingel in Rotterdam.

 

Het ingezamelde eindbedrag gaat naar honderden goede doelen in Nederland, Frankrijk en België. Dat zijn bijvoorbeeld organisaties die zich bezighouden met nieuwe haarwerken voor zieke kinderen, een vakantie voor kankerpatiënten, lotgenotencontact, hospices en inloophuizen en de inrichting van familiekamers in ziekenhuizen.

 

 

 

Bron: www.ad.nl