Roze bord op rotonde vraagt blijvende aandacht voor borstkanker.

14-01-2024 17:37
 
 
 
Auteur: Jan Van de Velde - nieuwsblad.be
 
 
 
 
 
Ambassadrice Mia Roels (rechts) onthulde samen met lotgenoten en burgemeester Ann Verschelden (links) het bord ‘Hamme, Think Pink-gemeente’.
Ambassadrice Mia Roels (rechts) onthulde samen met lotgenoten en burgemeester Ann Verschelden (links) het bord ‘Hamme, Think Pink-gemeente’.

Foto: jvdv.

 
 
 
 
 
 
 
HAMME - Bij het binnenrijden van het Hamse centrum kunnen bezoekers niet naast het roze bord kijken op de rotonde aan de Nieuwe Markt, waarop de gemeente Hamme zich aankondigt als officiële Think Pink-gemeente. Think Pink is de vzw die nationaal een borstkankercampagne voert om wetenschappelijk onderzoek te financieren.
 
 
In de Wuitensgemeente heeft Mia Roels uit Schaubeke zich al jaren opgeworpen als ambassadrice van Think Pink. Die titel draagt ze nu ook officieel voor een periode van drie jaar. Ze werd zelf bijna dertig jaar geleden geconfronteerd met een eerste diagnose van borstkanker.

“Zowel lichamelijk als mentaal is de verwerking telkens zwaar”, zegt Mia, bij wie inmiddels al drie keer borstkanker werd vastgesteld. “Via Think Pink kreeg ik heel wat informatie in verband met borstkanker en de mogelijkheden om de ziekte zo draaglijk mogelijk te maken. Mijn dankbaarheid voor deze vzw is groot. Samen met mijn buurvrouw Marleen Salembier en vriendin Rita Van Haver haak ik poppetjes, die we verkopen ten voordele van Think Pink.”

 

 

Blijvend engagement:

 
Burgemeester Ann Verschelden (CD&V), tot voor kort schepen van Samenleving en Gezin, Gezondheid en Preventie, beklemtoont dat Mia ook de gemeente motiveerde om een aantal acties te organiseren voor Think Pink. “Een deel van de inschrijvingsgelden van de Wuitensmarsen ging naar de vzw en ook het Ontbijt van de burgemeester werd georganiseerd ten voordele van de organisatie. We engageren ons als gemeente om ons te blijven inzetten voor Think Pink. Dat maken we nu duidelijk met dit bord aan onze rotonde.”