Ruben verloor zijn 2-jarige dochter Nova aan een hersentumor en nu voert hij actie: ‘Doe mee!’

17-06-2023 16:51

 

 

Auteur: Amy van den Berg - ad.nl/sliedrecht

 

 

Dana en Ruben Keijzer met drieluik van hun overleden dochtertje.

Dana en Ruben Keijzer met drieluik van hun overleden dochtertje. 

Foto: .Victor van Breukelen

 
 
 
 
 
 
Ruben Keijzer verloor zijn dochter Nova aan een hersentumor toen zij slechts 2 jaar oud was. Nu gaat hij wandelen om geld op te halen voor onderzoek. Van zijn huis naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. ,,Als ouders sta je machteloos.”
 
 
 
Keijzer werd in 2020 vader van Nova. ,,Twee maanden na de geboorte is bij haar een hersentumor ontdekt. Een ware rollercoaster begon. Door onder andere 36 chemo’s en twaalf operaties is Nova twee jaar bij ons geweest en hebben we intens geleefd met diepe dalen en hoge pieken”, legt hij uit.
 
 
Halverwege haar leven zetten ze een actie op voor het Prinses Máxima Centrum, waar kinderen met kanker terechtkunnen. ,,Als ouders sta je machteloos en we hebben heel sterk de behoefte om iets terug te willen doen.”
 

En nu gaat Ruben een flinke voettocht maken om geld op te halen voor onderzoek. ,,Van mijn woonplaats Sliedrecht naar het Prinses Máxima Centrum, dat is vijftig kilometer. Ook omdat er nog een lange weg te gaan is naar volledige genezing van kinderkanker.” Voor de tocht zoekt hij sponsors, bijvoorbeeld bedrijven, die in ruil voor geld hun bedrijfslogo kunnen laten afdrukken op een T-shirt dat Keijzer gaat dragen tijdens de tocht. 

 

Meer info?: groteavonturen@gmail.com

 

 

 

Bron: www.ad.nl