Ruim 200 organisaties buigen 'Blue Monday' om tot 'Pink Monday' voor borstkanker.

15-01-2024 17:53

 

 

Auteur: Belga - despecialist.eu

 

 

 

 

 

 

In 204 bedrijven en gemeenten maakt 'Blue Monday', de meest sombere dag van het jaar, maandag plaats voor de derde 'Pink Monday' voor borstkanker. Dat zijn bijna vier keer zoveel organisaties als bij de vorige editie van 2023. Over heel het land kleuren bedrijven roze, dragen collega's roze kleren of organiseren ze een inzamelactie. Zo wil organisator Pink Ribbon het taboe van borstkanker doorbreken op de werkvloer.

 

Behalve op steun bieden aan getroffen collega's, wil Pink Ribbon vooral inzetten op het sensibiliseren en informeren van iedereen die met borstkanker te maken kan krijgen. Zo roept de vzw de deelnemende bedrijven op om de Mammoquiz te verspreiden, een online tool waarmee vrouwen hun risico op een laattijdige ontdekking van borstkanker kunnen berekenen. Verder kunnen bedrijven een communicatie- en informatiepakket aankopen.

 

"(Ex-)borstkankerpatiënten hebben veel steun van collega's nodig. Met 'Pink Monday' willen we hen een hart onder de riem steken en werkgevers en werknemers betrekken", aldus Hilde Debackere, gedelegeerd bestuurder bij Pink Ribbon.

 

 

 

Bron: www.despecialist.eu