Shannen Doherty geeft update over borstkanker: “Ik hoop mijn leven nog vijf jaar te rekken”.

03-01-2024 18:14

 

 

Auteur: Redactie - hln.be/celebrities

 

 

AFP

Foto: AFP.

 

 

 

 

CELEBRITIES - Shannen Doherty (52) vecht al enkele jaren voor de tweede keer tegen borstkanker. De vooruitzichten zijn niet goed, maar toch blijft de Amerikaanse actrice positief. Ze hoopt dankzij de vele behandelingen haar leven nog met vijf jaar te rekken. Dat vertelt de ‘Charmed’-ster in haar podcast ‘Let’s Be Clear with Shannen Doherty’.

 

“Ik heb het er altijd over dat we mijn leven nog met drie tot vijf jaar moeten rekken. Tegen dan zullen er alweer nieuwe behandelingen zijn. Die opties zullen me nog eens vijf jaar geven en dan zijn er weer nieuwe behandelingen”, klinkt het hoopvol bij Doherty, die al enkele jaren kampt met borstkanker in stadium vier. Eerder liet de ster weten dat haar kanker was uitgezaaid naar de hersenen en naar haar beenmerg. Toch blijft ze positief kijken naar de toekomst.

 

Lawrence Piro, de oncoloog van de actrice, gebruikt de analogie van paardenraces om te beschrijven hoe kankerpatiënten de ene behandeling kunnen gebruiken om te wachten op een nieuwe behandeling. “Het is belangrijk om elke behandeling als een paard te zien. In een paardenrace wil je zo lang mogelijk op het paard rijden. Daarna berijd je het volgende paard ook zo lang mogelijk. Op die manier maken we de race veel langer”, verklaart hij in de podcast.

 

Het is intussen de tweede keer dat Doherty kampt met borstkanker. In 2015 kreeg ze voor het eerst de diagnose. Twee jaar later kondigde ze aan dat ze in remissie ging na het ondergaan van chemotherapie. Maar in 2019 sloeg het noodlot opnieuw toe bij de ‘Charmed’-ster: haar borstkanker kwam agressief terug. In 2020 onthulde ze dat ze stadium vier kanker had.

 

 

 

 

 

Bron: www.hln.be