Strijd tegen leukemie bij peuters gaat verder met onderzoek naar CAR T-celtherapie.

15-01-2024 18:17

 

 

Auteur: Sakchi Khandelwal - bnnbreaking.com

 

 

 

 

 

 

De zeven maanden oude Bennett Cleugh is verwikkeld in een wilsstrijd tegen leukemie, een strijd die in september begon in het BC Children's Hospital in Vancouver. Ondanks dat hij verschillende chemotherapieën heeft ondergaan, blijft de kanker in zijn kleine lijfje weerstand bieden, waardoor een scenario ontstaat dat een arsenaal aan medische vooruitgang vereist. Tegenwoordig is de veerkrachtige peuter bezig met een derde ronde chemotherapie, in afwachting van een proefprocedure voor CAR T-celtherapie, een baanbrekende immunotherapiebehandeling waarbij genetisch gewijzigde T-cellen worden gebruikt om kankercellen te bestrijden.

 

 

Onvoorziene diagnose:

De levensveranderende toestand van Bennett werd aan het licht gebracht na een bezoek aan het Cowichan District Hospital, ingegeven door alarmerende symptomen zoals braken en weigering om te eten. Zijn diagnose: acute lymfatische leukemie, een snel voortschrijdende kanker van het bloed en het beenmerg. De initiële prognose voorspelde een thuiskomst in maart. De koppige aard van de kanker van Bennett heeft de tijdlijn echter verschoven, waarbij de hoop nu is gevestigd op een terugkeer in juni, afhankelijk van de succesvolle toepassing van de behandeling.

 

 

Het leven op pauze:

Sinds de diagnose zijn de levens van Bennetts familie totaal veranderd. Ze wonen momenteel in het Ronald MacDonald House, vlakbij het ziekenhuis. Hun bestaan ​​is opgeschort, waarbij het ritme van hun leven wordt gedicteerd door de eb en vloed van Bennetts toestand en behandeling. Toch blijven ze hoopvol en houden ze vast aan de belofte van medische vooruitgang en de kracht van veerkracht.

 

 

Gemeenschapsbijeenkomsten ter ondersteuning:

Als reactie op Bennetts benarde situatie heeft de gemeenschap zich verzameld en zowel emotionele als financiële steun geboden. Een GoFundMe-campagne heeft al ongeveer $30.000 opgehaald ter ondersteuning van de stijgende medische kosten van het gezin. Bovendien staat er op 3 februari een flessenactie gepland met de naam 'Bottles for Bennett', als initiatief om hun financiële middelen aan te vullen. Ondanks de angstaanjagende realiteit spreekt Bennetts moeder, Ashley Wager-Cleugh, haar diepe dankbaarheid uit voor de stroom steun uit de gemeenschap en de vooruitgang in de medische wetenschap die een sprankje hoop biedt in hun duistere beproeving.

 

 

 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.