Supermodel Linda Evangelista geeft update na kankerdiagnose: “Ik neem nog elke dag medicatie”.

20-10-2023 16:44

 

 

Auteur: Redactie - hln.be/celebrities

 

 

Linda Evangelista

Linda Evangelista.

Photo News

 
 
 
 
 
 
 
CELEBRITIES:  Vijf jaar geleden sloeg het noodlot bij Linda Evangelista (58) toe: ze kreeg de diagnose borstkanker en onderging een dubbele borstamputatie. Vandaag neemt het supermodel nog steeds medicatie om haar hormonen te onderdrukken. Dat onthult ze in een aflevering van ‘The View’. “Ik dacht dat ik alles aankon, tot ik chemotherapie kreeg.”
 
 
“Ik slik al vijf jaar lang medicijnen om mijn hormonen te onderdrukken. Ik voel er me vreselijk en oud door”, geeft het model toe. Dat komt omdat Evangelista een zeer slechte oncotype score heeft. Die score geeft aan hoe groot de kans is dat je in de toekomst opnieuw een kankerdiagnose krijgt.
 

Ze heeft dan ook geen spijt van haar dubbele borstamputatie. “Ik heb daar niet over getwijfeld. Het was de juiste beslissing voor mij. Ik wilde alles achter me laten. Borstkanker zou me niet doden”, klinkt het steevast. Maar vorig jaar vond ze opnieuw een knobbeltje in haar borstspier. Evangelista bleek voor de tweede keer kanker te hebben. “Ik ging opnieuw onder het mes, kreeg bestralingstherapie en chemotherapie”, herinnert ze zich. Het supermodel heeft dan ook grote littekens, maar dat vindt ze niet erg. Sterker nog: ze vindt ze zelfs mooi. “Het is zijn mijn overwinningen, mijn trofeeën”, aldus Linda.

 
 
 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 
 
Linda Evangelista.
 
Linda Evangelista. 

Photo News  

 
 
 
 
 
 
 
Het was een zware periode, waarvan slechts een paar mensen op de hoogte waren. Pas een maand geleden maakte ze haar strijd tegen de vreselijke ziekte wereldkundig. Gelukkig heeft de ervaring ook enkele positieve inzichten met zich meegebracht. “Vroeger dacht ik dat alles aankon. Ik ben al zo vaak onder het mes gegaan, maar de chemo was zeer zwaar. Ik weet dat ik met één been in het graf sta, maar toch probeer ik zoveel mogelijk van het leven te genieten. Ik heb meer waardering gekregen voor het leven.”
 
 
 
 

 

 

 

 

Bron: www.hln.be