Tata Steel waarschuwt: ‘Je kunt kanker krijgen van demonstreren op ons terrein’.

24-06-2023 09:59

 

 

Auteur:  Matthijs van Rumpt - speld.nl

 

 

365 Focus Photography / Shutterstock

365 Focus Photography / Shutterstock.

 

 

 

 

 

24 Juni 2023  staat een grote demonstratie gepland rond het terrein van Tata Steel. Greenpeace heeft vlak naast de fabrieken al een tentenkamp opgebouwd. De staalproducent waarschuwt de demonstranten: “Je kunt kanker krijgen van demonstreren op ons terrein.”

 

“We hebben een aantal extreem vervuilende installaties op ons complex waar je maar beter niet te dicht bij kunt demonstreren”, vertelt een woordvoerder van Tata Steel. “Cokesfabriek 1 bijvoorbeeld, maar ook cokesfabriek 2. Als je daar een hele dag naast gaat zitten met je bordjes, stijgt de kans op kanker en hart- en vaatzieken enorm.”

 

Om de gezondheid van de demonstranten te kunnen garanderen, stelt Tata Steel voor om op gepaste afstand te demonstreren. “In Castricum bijvoorbeeld. Of meer richting Haarlem. Ligt een beetje aan de stand van de wind. Demonstreren is belangrijk, maar let wel goed op jezelf. Onze fabriek is verantwoordelijk voor ongeveer 7 procent van de gehele Nederlandse uitstoot. Daar kun je maar beter flink uit de buurt demonstreren.”

 

 

 

Bron: www.speld.nl