Team Bart rijdt De Col op voor Kom op tegen Kanker: “Eerbetoon aan overleden vader”.

30-08-2023 10:57

 

 

Auteur: Frank Eeckhout - hln.be/zottegem

 

 

Zottegem: Team Bart met enkele supporters.

Zottegem: Team Bart met enkele supporters. 

Foto: Frank Eeckhout.

 
 
 
 
 
 
 
Familie en vrienden van Bart Van Lancker rijden op zaterdag 9 september ‘De Col op voor Kom Op Tegen Kanker’. “Bart is mijn vader maar verloor 2 jaar geleden, op 48-jarige leeftijd, de strijd tegen kanker. Om hem te eren gaan we de Col des Saisies, een pittige helling in de Franse Alpen, beklimmen", vertelt zoon Siebe.
 
 
De Col op voor Kom op tegen Kanker is een nieuw en uniek sportief evenement waarbij geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek. Samen met vele gelijkgestemde zielen beklim je in team of solo de Col des Saisies. Een helling die goed is voor meer dan 1000 hoogtemeters. “Hogere overlevingskansen en betere levenskwaliteit voor mensen met kanker. Daarvoor klimmen we samen de col op. Elke euro die wordt ingezameld voor deze actie gaat naar wetenschappelijk onderzoek. Daarom springen onze sporters en Kom op tegen Kanker bij. Wij investeren de opbrengst van de Col op in onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is. Zo maken we dus voor heel wat kankerpatiënten rechtstreeks het verschil", klinkt het bij de organisaties.
 
 

OH Leuven:


Eén van de deelnemende teams is team Bart. Zij rijden ter nagedachtenis van Bart Van Lancker. Bart was physical coach van voetbalclub OH Leuven toen hij de strijd tegen lymfeklierkanker verloor. Hij maakte er vijf jaar samen met assistent-coach Issame Charaï en keeperstrainer Bram Verbist deel uit van het vaste trainersteam van Marc Brys. Bram was aan de zijde van Brys voordien ook actief bij Beerschot en Sint-Truiden. Tijdens het seizoen 2016-2017 was hij (op papier) ook even hoofdtrainer van KV Kortrijk, omdat Karim Belhocine nog niet in het bezit was van een Pro Licence-diploma. Bart heeft ook een verleden als speler bij enkele Zottegemse clubs.

 
 
 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 
 
Zottegem: Bart Van Lancker overleed twee jaar geleden aan kanker.
Zottegem: Bart Van Lancker overleed twee jaar geleden aan kanker. 

Foto: RV.

 
 
 
 
 
 

Supporters:


“We willen met zeven de col bedwingen”, steekt zoon Siebe van wal. “Robert en Yvan zijn kennissen van Bart. Daarnaast zijn er Barts zus Hilde en Xavier, zijn vrouw Isabel en hun zoon Steven. Xavier is een sportvriend van mij vader en de peter van mijn jongste broer. En ik ga de uitdaging ook aan. Om deel te nemen moet elke deelnemer 2.000 euro inzamelen. Dat deden we door snoep, paaseieren en wijn te verkopen en door een de organisatie van de fuif. Alles samen schenken we 16.125 euro aan de organisatie. De berg beklimmen we in een unieke wieleroutfit en voor onze supporters hebben we t-shirts laten drukken. Die zakken met een vijftiental af naar de Alpen om ons naar boven te schreeuwen”, zegt Siebe.
 
 
 
 
 
 
Bron: www.hln.be