Tennisgrootheid Martina Navratilova twittert dat ze 'helemaal gezond' is na haar kankerbehandeling.

24-06-2023 10:24

 

 

Auteur: Kevin Dotson , CNN.

 

 

 

De voormalige Tsjechische tennisser Martina Navratilova neemt het gouden racket in ontvangst tijdens de Italiaanse tennisinternationals op het Foro Italico.  Rome (Italië), 21 mei 2023. (Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Navratilova, die in haar carrière 59 grandslamtitels won, vocht in 2010 al tegen borstkanker.

Massimo Insabato/Mondadori-portfolio/Getty Images.

 

 

 

 

 

 

Tennisgrootheid Martina Navratilova zei dinsdag dat ze "helemaal gezond" is na behandelingen voor keel- en borstkanker.

 

“Na een dag vol testen bij Sloan Kettering, kreeg ik alles duidelijk! Bedankt aan alle doktoren, verpleegsters, proton- en stralingsmagiërs enz. Wat een opluchting:) #byebyecancer :) en ja, #f*ckcancer!!! Navratilova twitterde.

 

De Tennis Hall of Famer, die in de loop van haar illustere carrière 59 Grand Slam-enkel- en dubbeltitels won, maakte in januari bekend dat ze een behandeling onderging nadat doktoren kanker in haar keel en borst ontdekten - iets wat ze omschreef als een "dubbele klap". dat was "ernstig maar nog steeds te repareren."

 

Navratilova, bij wie eerder in 2010 borstkanker werd vastgesteld, sprak over haar vastberadenheid nadat ze haar dubbele diagnose had gekregen.

 

“Wat was het alternatief? Opgeven? Toegeven? Stoppen?” zei ze in maart. "Dat is gewoon geen optie voor mij... stoppen zit gewoon niet in mijn DNA."

 

De 66-jarige Navratilova deelde in maart in een interview dat haar "prognose uitstekend is".

 

Navratilova genoot van een lange speelcarrière waarin ze 18 grand slam-titels in het enkelspel, 31 grand slam-dubbeltitels en 10 grand slam gemengd dubbel-titels won. Ze heeft nog steeds het WTA Tour-record van 167 titels.

 

Nadat ze zich in 1994 op 38-jarige leeftijd had teruggetrokken uit het enkelspel, bleef ze dubbelspel spelen - en titels winnen - tot in de veertig.

 

Ze is betrokken gebleven bij de sport als coach, omroep en ambassadeur van de WTA Tour, waarbij ze het belang benadrukte van preventieve controles om specifieke ziekten zoals borstkanker te bestrijden.

 

 

NEW YORK, VS, 10 september: Martina Navratilova voordat ze de trofee van de winnaar overhandigt aan Iga Swiatek uit Polen tijdens de uitreikingsceremonie na de Women's Singles Final-wedstrijd in het Arthur Ashe Stadium tijdens het US Open Tennis Championship 2022 in het USTA National Tennis Center op 10 september 2022 in Vlissingen, Queens, New York City.  (Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Related Article

 
 
 
 
 
 
 
 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.