Tocht voor Centra voor leven met en na kanker in Nederland.

29-05-2023 15:51

 

 

Auteur: Redactie - lelystad.nieuws.nl/nieuws

 

 

 

 

 

 

 

Op 6 mei  2023 vertrok Rob van Hoogdalem voor een tocht van 5 maanden door heel Nederland om op 30 september 2023 aan te komen bij zijn thuisbasis. Dit is Samen Sterk Huis, het Centrum voor leven met en na kanker, in Woerden. Tijdens zijn tocht zal hij de Centra voor leven met en na kanker promoten en kazen verkopen voor deze centra.

 

Tocht van 5 maanden:


Rob van Hoogdalem zal in zijn tocht met zijn antieke tractor alle gemeenten van Nederland bezoeken. Via zijn blog zal hij de geïnteresseerden op de hoogte houden van de tocht maar vooral om diverse Centra voor leven met en na kanker te laten zien.

 

Onderweg verkoopt hij kaas voor 10 euro per kilo. Hij heeft Goudse belegen kazen van 12 kilo bij zich. Men kan natuurlijk ook een halve kaas van 6 kilo kopen. De opbrengst van de kazen gaat naar de Centra die meedoen aan de actie.

 

In 2022 heeft Rob van Hoogdalem een fietstocht van bijna 8.000 kilometer afgelegd. Heen en terug naar de Noordkaap. De opbrengst van deze tocht was bijna 18.000 euro voor het Centrum in Woerden.

 

 

Centrum voor leven met en na kanker:


Een Centrum voor leven met en na kanker is voor mensen die in een huiselijke omgeving willen praten over hun ervaringen. Maar men kan er ook voorlichting krijgen en er zijn activiteiten en natuurlijk is het mogelijk om contact te leggen met lotgenoten.

 

De Centra organiseren regelmatig thema- en voorlichtingsbijeenkomsten. Daarnaast worden spreekuren van patiëntenorganisaties gefaciliteerd. Daarnaast zijn er ook vaak jeugdvrijwilligers aanwezig die kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met kanker, ondersteunen.

 

 

Rob in Lelystad:


Rob zal ook Lelystad aandoen en wel op maandag 5 juni 2023. Tevens is Rob op die dag in Dronten en Almere. In Lelystad zal hij op de parkeerplaats staan naast Inloophuis Passie, op de Botter 14-01. Men kan bij de tractor terecht vanaf 12.30 uur.

 

Iedereen kan een kaas kopen. Met de opbrengst in Lelystad wordt het Inloophuis Passie gesteund. Men kan een kaas kopen voor 10 euro per kilo. Een ondernemer of gezamenlijk met vrienden, buren of familie kan men kaas kopen en bestellen via de site van Rob.

 

 

 

Bron: www.lelystad.nieuws.nl