Uitzaaiing van borstkanker kan stoppen door Biomedical Compound.

24-07-2023 17:36

 

 

Auteur: Dr Prajakta Banik - .techexplorist.com

 

 

GEZONDHEID.

 

Wetenschappers ontdekken manier om uitzaaiingen van borstkanker te blokkeren.

 

 

 

Afbeelding van vrouw met sjaal

Krediet: Freepik.

 

 

 

 

In een baanbrekende ontwikkeling hebben wetenschappers een veelbelovende doorbraak bereikt in de voortdurende strijd tegen borstkanker. Door nauwgezet onderzoek en innovatieve benaderingen heeft hun recente ontdekking het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in behandelingsopties en de prognose voor talloze patiënten wereldwijd te verbeteren.

 

Deze belangrijke vooruitgang biedt hoop voor een toekomst waarin de impact van borstkanker aanzienlijk kan worden verminderd, en biedt hernieuwd optimisme aan individuen en hun dierbaren die met deze formidabele ziekte worden geconfronteerd.

 

Onderzoekers van de Universiteit van Liverpool hebben een belangrijke doorbraak bereikt in de strijd tegen borstkanker. Ze hebben met succes een biomedische verbinding ontwikkeld die mogelijk de verspreiding van borstkankercellen kan stoppen . Deze veelbelovende ontdekking is beschreven in een recent gepubliceerd artikel.

 

De samenwerking tussen de afdelingen Chemie en Biochemie van de Universiteit van Liverpool en de Nanjing Medical School in China heeft geleid tot het identificeren van een mogelijke methode om de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor uitzaaiing van kanker te blokkeren. Dit proces leidt vaak tot fatale afloop voor patiënten.

 

Terwijl primaire tumoren meestal operatief kunnen worden verwijderd, vormt de verspreiding van kanker naar andere organen een grote uitdaging bij de behandeling van veel voorkomende kankers. Dit baanbrekende onderzoek geeft nieuwe hoop bij het aanpakken van het dodelijkste aspect van borstkanker . Het maakt de weg vrij voor verdere vooruitgang in de behandeling van kanker.

 

Onderzoekers van de Universiteit van Liverpool, geleid door prof. Philip Rudland, hebben baanbrekende ontdekkingen gedaan in de strijd tegen uitgezaaide borstkanker. Metastase, de verspreiding van kanker, wordt vaak behandeld met chemotherapie, maar de toxische effecten ervan op patiënten zijn een grote zorg.

 

Het team identificeerde een specifiek eiwit, S100A4, cruciaal in het metastatische proces, anders dan degenen die betrokken zijn bij de primaire tumorproductie. Met behulp van modelsystemen ontwikkelden ze een nieuwe verbinding die de interactie van S100A4 met zijn doelwit in de cel effectief blokkeert. Door een chemische kernkop te synthetiseren, verbeterden ze aanzienlijk ten opzichte van de oorspronkelijke remmer, met minimale toxische bijwerkingen. In samenwerking met de Nanjing Medical School heeft de verbinding potentieel getoond in het remmen van metastase bij muizen met vergelijkbare tumoren, wat hoop biedt op een veelbelovende therapeutische interventie.

 

Dr. Gemma Nixon, Senior Lecturer in Medicinal Chemistry aan de Universiteit van Liverpool, en haar team zijn verheugd over een belangrijke doorbraak in hun onderzoek. Ze zijn van plan om de studie vooruit te helpen door een grotere groep dieren met uitgezaaide kankers te evalueren om de werkzaamheid en stabiliteit van de nieuw ontwikkelde verbindingen te beoordelen, en ze indien nodig te verfijnen vóór mogelijke klinische proeven.

 

Het eiwit dat wordt onderzocht, wordt aangetroffen in verschillende kankers, wat een belofte suggereert bij het aanpakken van meerdere veel voorkomende kankers bij de mens. Onder leiding van dr. Gemma Nixon en prof. Philip Rudland omvatte het project bijdragen van onderzoekers van de Southeast University, Nanjing, waarbij prof. Guozheng Wang de samenwerking tussen de universiteiten faciliteerde. Financiering van The Cancer and Polio Research Fund, Medical Research Council, Cancer Research UK en Engineering and Physical Sciences Research Council onderstreept het belang van dit onderzoek voor het bevorderen van de behandeling en therapieën van kanker.

 

Concluderend, de veelbelovende ontdekking van wetenschappers in hun strijd tegen borstkanker is een belangrijke mijlpaal in het kankeronderzoek. Het identificeren van een specifiek doelwit om metastase te bestrijden zonder toxische bijwerkingen, geeft hoop op verbeterde behandelingsopties en betere resultaten voor de patiënt. Deze doorbraak maakt de weg vrij voor verdere vooruitgang in gepersonaliseerde en effectieve therapieën, en onderstreept het belang van verder onderzoek in de strijd tegen deze formidabele ziekte.

 

 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.