UK: Chris Evans test positief op huidkanker.

22-08-2023 18:11

 

 

 

 

 

 

Chris Evans (57) vertelde maandag tijdens zijn ochtendshow op Virgin Radio dat hij positief heeft getest op huidkanker. Het goede nieuws is dat de ziekte nog in een heel vroeg stadium zit en hierdoor goed behandelbaar is.

 

Het was Dee, door Evans zijn “engel van een masseur” genoemd, die alarm sloeg toen hij op zijn scheenbeen een melanoom spotte en Chris aanraadde om zich verder te laten onderzoeken. “Dee heeft mogelijk mijn leven gered, want het was inderdaad een positieve test”, vertelde Evans.

 

e vlek op zijn been wordt op 14 september verwijderd. “Ik kan daarna een maand niet rennen, dus tot die tijd doe ik niets anders dan hardlopen”, grapte hij. Evans spoorde zijn luisteraars aan “jezelf te laten controleren”. “Controleer jezelf gewoon op dingen, vooral als je ouder wordt, op je huid, op ‘je bits en je bobs’ (Engels slang voor ‘kleine dingen’)”.

 

Chris Evans torst een langere lijst van gezondheidsproblemen. Bij de voormalige deejay van  BBC Radio 1 en Radio 2 werd in 2015 al eens een heel vroege vorm van prostaatkanker vastgesteld, die succesvol werd behandeld. In de jaren ’90 kampte hij met een drank- en seksverslaving, waarover hij later openlijk getuigde in een boek.

 

 

 

 

 

Bron: www.radiovisie.eu