Voormalig Super Falcons-doelman Aluko-Olaseni verliest acht jaar durende strijd tegen kanker.

03-03-2024 17:17

 

 

Auteur: Andreas Randa.

 
Joe Aribo 'een briljante speler' – de heldendaden van Super Eagle verdienen lof voor Southampton
 
 

Andrew Randa is een doorgewinterde Afrikaanse sportjournalist en voormalig mediafunctionaris voor het Nigeriaanse U-20 nationale team. Hij wordt algemeen erkend als een autoriteit op het gebied van de NPFL en het Afrikaanse voetbal. Randa wordt gewaardeerd vanwege zijn expertise op het gebied van het creëren van voetbalcontent. Bovendien heeft hij de eer de belangrijkste ontwerper van sporttenues van Nigeria te zijn en een pionier op het gebied van sportgraphics in Nigeria.

 

 

 

Voormalig Super Falcons-doelman Aluko-Olaseni verliest acht jaar durende strijd tegen kanker

Aluko-Olaseni, Afbeelding tegoed: X | @Danff.

 

 

 

 

 

De Nigeriaanse voetbalgemeenschap werd zaterdag 2 Maart 2024 in verdriet gestort na het hartverscheurende nieuws over het overlijden van voormalig Super Falcons- doelman Bidemi Aluko-Olaseni.

 

Aluko vocht al acht jaar dapper tegen kanker, maar helaas kon ze de ziekte niet overwinnen en stierf.

 

Haar strijd tegen kanker begon in 2019 toen bij haar voor het eerst borstkanker werd vastgesteld.

 

Ondanks dat ze een behandeling en een borstamputatie had ondergaan, kreeg ze te maken met een tegenslag toen de kanker twee jaar later terugkeerde, waardoor verdere behandeling noodzakelijk was.

 

Hoewel de Nigeriaanse voetbalfederatie (NFF) tussenbeide kwam door financiële steun te verlenen voor haar behandeling, bleek dit onvoldoende om al haar medische kosten te dekken.

 

Zowel Aluko als haar man moesten hun middelen uitputten om de behandelingskosten aan te vullen, maar uiteindelijk hadden ze geen geld meer.

 

 

Nigeriaanse voetbalbond bedroefd door het overlijden van Aluko:


In een korte verklaring van het NFF uitten ze hun verdriet over haar overlijden en brachten ze hulde aan de overleden doelman.

 

De NFF maakte haar overlijden bekend via hun officiële sociale media-account, betuigde haar condoleances aan haar familie en erkende haar moedige strijd tegen kanker.

 

“We zijn bedroefd om te horen dat de voormalige doelman van @NGSuper_Falcons , Bidemi Aluko-Olaseni, is overleden na een acht jaar durende strijd tegen kanker. Onze gedachten en gebeden zijn bij de familie. Moge haar zachte ziel in vrede rusten”, aldus de NFF.

 

Aluko-Olaseni speelde eerder voor verschillende clubs, waaronder Rivers Angels, Ekiti Babes en Sunshine Queens, en had een blijvende impact op het Nigeriaanse voetballandschap.

 

Haar nalatenschap zal met veel plezier herinnerd worden door zowel fans als medespelers.

 

 

Voor het Bericht van X klik hier

 
 
 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.