Voormalig Waku Waku-presentator Rob Fruithof (71) overleden.

27-08-2023 17:03

 

 

 

Rob Fruithof is vrijdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn zoon (20) op sociale media. De voormalige presentator van tv-quiz Waku Waku leed al langere tijd aan kanker.

 

 

Rob Fruithof presenteerde jarenlang de populaire dierenkennisquiz Waku Waku.

Rob Fruithof presenteerde jarenlang de populaire dierenkennisquiz Waku Waku.

Foto: ANP/HH.

 
 
 
 
 
Fruithof was van huis uit acteur. Vanaf 1988 presenteerde hij acht jaar lang het Kro-programma Waku Waku. In de quiz moesten vier bekende Nederlanders vragen beantwoorden aan de hand van dierenfilmpjes en voorwerpen. Vorig jaar keerde het programma terug met Klokhuis-presentatrice Sosha Duysker.
 
 
 
 
 

De Tekst gaat verder onder de Foto:

 
 
 
Robs zoon maakte het overijden van zijn vader bekend op sociale media.
Robs zoon maakte het overijden van zijn vader bekend op sociale media.

Foto: FACEBOOK.

 
 
 
 
 
 
 
 
Omroep Kro-Ncrv heeft gereageerd op het overlijden van Rob Fruithof. „Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat onze oud-presentator Rob Fruithof is overleden. Rob presenteerde in de jaren negentig vol enthousiasme de populaire Kro-natuurquiz Waku Waku. Wij wensen zijn familie veel sterkte en kracht toe bij dit verlies”, aldus een woordvoerder van de omroep.
 

Ook Sosha Duysker, die het programma sinds de terugkeer in 2022 presenteert, heeft gereageerd op het overlijden van haar voorganger. „Hier ben ik stil van... Wat een bizar en verdrietig nieuws”, schrijft ze op Instagram bij een foto van een nieuwsbericht over de dood van Fruithof.

 

 

 

 

 

 

Bron: www.telegraaf.nl/entertainment