Vrouw van Penoza-acteur Loek Peters in behandeling voor borstkanker: 'Zijn ons kapot geschrokken'.

07-11-2023 17:14

 

 

 

 

 

 

Loek Peters (49) deelt heftig nieuws. Er is borstkanker ontdekt bij de vrouw van de 'Penoza'-ster. 'We zijn ons kapot geschrokken drie weken geleden', schrijft Loek bij een foto van Ilse (47), die vandaag haar eerste chemokuur krijgt.

 

 

"Nu maakt de grootse paniek plaats voor behandeldrift"

 
 
 
 
De schok is uiteraard groot als Ilse het slechte nieuws krijgt in oktober, dat schrijnend genoeg ook wel bekend staat als de borstkankermaand. 'Nu maakt de grootse paniek plaats voor behandeldrift', aldus Loek. Hij geeft aan dat zijn 'meisje' een 'lange weg te gaan' heeft.
 

Loek en Ilse zijn getrouwd en hebben twee kinderen: dochter Pimme en zoon Fons Fransciscus Bink. 

 

Ilse, die naast actrice ook zangeres en stemcoach is, is afgelopen april als één van de discipelen in The Passion te zien. Ze deelt afgelopen zomer nog goed nieuws over haar gezondheid, na 'meer dan acht jaar' met 'forse lies- en bekkenproblemen' rond te hebben gelopen waardoor ze bij tijd en wijlen 'nauwelijks kon lopen, langer dan een half uur zitten of staan'.

 

Ze geeft destijds aan de 'hele medische molen' doorlopen te hebben. 'Maar ondanks hun (en mijn) inspanningen en lichte verbeteringen, kwamen we niet tot de kern. Tot ik vorig jaar van mijn lief een boek over chronische pijn kreeg.' Met behulp van een psychosomatische fysiotherapeut heeft ze meer grip op haar pijn en mobiliteit gekregen.

 

Nu zit ze dus opnieuw in een medische molen, waarin het gezin een spannende en zware periode te wachten staat wat betreft haar gezondheid.

 

 

Voor het eerste bericht van Instagram klik hier

 

Voor het tweede bericht van Instagram klik hier