Vrouw wordt twee jaar behandeld voor kanker, maar blijkt uiteindelijk geen kanker te hebben.

19-10-2023 17:32

 

 

Foto: Tom Palmaers.

 

 

 

 

Pas twee jaar na de start van haar behandeling tegen huidkanker, kreeg een Britse vrouw te horen dat er een foute diagnose werd gesteld. “Ik kon gewoonweg niet geloven dat zoiets mij kon overkomen”, laat Megan Royle aan Sky News weten. “Tot op de dag van vandaag heb ik nog altijd geen uitleg gekregen over hoe het mogelijk is dat dit is gebeurd.”

 

Megan trok naar haar huisarts nadat ze had gemerkt dat een moedervlek op haar arm groter werd, begon te jeuken en korstjes kreeg. Haar dokter verwees de twintiger voor verder onderzoek door naar een dermatoloog. In het ziekenhuis werd een biopsie uitgevoerd en kreeg Megan in 2019, op 29-jarige leeftijd, te horen dat ze huidkanker had. Ook bij een tweede beoordeling van de biopsie meende een andere arts van een gespecialiseerde kankerafdeling een melanoom te herkennen.

 

De vrouw onderging verschillende behandelingen en bij een operatie werd een stuk van twee centimeter breed van het ‘aangetaste’ weefsel verwijderd. Omdat verdere behandelingen een haar vruchtbaarheid konden aantasten, liet Megan haar eicellen invriezen.

 

Nadat ze verhuisd was kwam in 2021, na een onderzoek van haar dossier en scans in een ziekenhuis in de buurt van haar nieuwe woonplaats, aan het licht dat haar artsen initieel een verkeerde diagnose hadden gesteld.

 

 

Excuses:

 

De vrouw was “helemaal van de kaart” toen ze dat nieuws te horen kreeg. “Aan de ene kant was ik opgelucht, maar ik voelde me vooral erg gefrustreerd en zelfs woedend. Twee jaar lang was ik ervan overtuigd dat ik kanker had en heb ik daarvoor behandelingen ondergaan. En plots kreeg ik te horen dat ik helemaal geen kanker heb.”

 

Ze trof een schikking met het ziekenhuis. “Het spijt ons ten zeerste voor het leed dat mevrouw Royle is berokkend, we bieden onze excuses aan voor de gemaakte fout”, meldt een woordvoerder.

 

 

 

Megan Royle ongeveer 3 maanden geleden.

Foto Fabook.

 

 

 

 

 

 

Bron: www.hbvl.be