Wiet redt Daniel van hersentumor en zet hem aan het kweken.

19-11-2023 18:11

 

 

Patiënten.

 

 

 

Cannabis redde Daniel Sloats leven, en nu runt hij een ambachtelijke kwekerij voor medicinale wiet. Hij had een hersentumor en probeerde die te behandelen met 19 verschillende voorgeschreven medicijnen, voordat hij eindelijk een recept voor medicinale cannabis kreeg. De cannabis maakte een einde aan de hersentumor, en dat heeft ertoe geleid dat Daniel tegenwoordig aan het roer staat van een ambachtelijke cannabisboerderij. Hij kweekt er zijn eigen wietsoorten voor dispensaries in Colorado.

 

Hij kreeg zijn eerste wietstekje uit een dispensary. Het grootbrengen van dat levende plantje deed hem enorm goed en groeide uiteindelijk uit tot zijn ambachtelijke wietboerderij.


“Lange tijd wilden de mensen gewoon een pilsje drinken maar ambachtelijk gebrouwen bieren werden populairder en nu drinken de meesten liever een lekker met aandacht gebrouwen biertje. We zien hetzelfde fenomeen nu ook in de cannabiswereld.”

 

Bij AlpinStash zoals de kwekerij heet, krijgen wietplanten een beetje meer liefde en aandacht. De planten worden met de hand bewaterd en gevoed en de wietsoorten worden op de kwekerij zelf gekruist en ontwikkeld. Sloat wil cannabisliefhebbers ook wat bijbrengen over wat ze roken, zoals het synergetische effect van smaakstoffen en THC en CBD.

 

 

 

Bron: www.mediwietsite.nl