Zangeres Carla Bruni kondigt aan dat ze borstkanker heeft gehad: “Laat je mammografieën elk jaar maken.

04-10-2023 18:40

 

 

Auteur: IV - www.hln.be/showbizz

 

 

 

Carla Bruni

Carla Bruni.

Foto: Getty Images.

 
 
 
 
 
 
 
 
SHOWBIZZModel en zangeres Carla Bruni (55) heeft een belangrijke mededeling gedaan op haar sociale media. In een video in het Frans en twee andere posts in het Engels en Italiaans onthult ze dat ze vier jaar geleden borstkanker heeft gehad.
 
 
 
De vrouw van de voormalige Franse president, Nicolas Sarkozy, besloot de aankondiging te doen om het belang van mammografieën onder de aandacht te brengen. In de video op haar Instagrampagina vertelt ze haar verhaal aan de hand van grote vellen papier waarop enkele zinnen staan.
 
 

“Vier jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker (...) Chirurgie, bestraling, hormoontherapie, ik doorliep het gebruikelijke proces van de behandeling van dit type kanker”, staat er te lezen. “Maar ik had geluk: mijn kanker was nog niet agressief.” Verder vullen de vellen papier zich met het verhaal dat “haar kanker geen tijd had om agressief te worden, dankzij de mammografieën die ze elk jaar op hetzelfde tijdstip ondergaat”.

 

 

Ze gaat verder: “Als ik dit niet elk jaar had gedaan, zou ik nu geen linkerborst meer hebben (...) Ik maak deze post niet om jullie de details van mijn gezondheid te geven. Ik vind het weerzinwekkend en ik heb lang geaarzeld om erover te praten. Maar ik wil één boodschap meegeven: Laat een mammografie maken. Je leven hangt ervan af.”
 
 
 

 

Voor de Video van dit Arikel klik hier

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bron: www.hln.be