Zieke huisarts Bruijn zoekt praktijkopvolger: ‘Moeilijk besluit, maar heb geen keus’.

23-08-2023 17:27

 

 

Auteur: Marjolein Groenendijk - ad.nl/molenlanden

 

 

Bart Bruijn, kort nadat bij hem leukemie was vastgesteld.

Bart Bruijn, kort nadat bij hem leukemie was vastgesteld. 

 Archieffoto Jeffrey Groeneweg

 
 
 
 
 
 
 
Huisarts Bart Bruijn uit Streefkerk is op zoek naar een praktijkopvolger. Bruijn kampt met een chronische vorm van leukemie, liet hij in maart 2023 weten. Toen zocht hij nog waarnemers in de hoop volledig terug te keren.
 
 
Bruijn is ‘tot op z’n tandvlees doorgegaan’ om voor zijn patiënten te zorgen, voordat hij erachter kwam wat hem mankeerde. ,,Het runnen van een praktijk is topsport en ik kan helemaal niks op dit moment’’, vertelde hij toen.
 
 
De afgelopen tijd hield zijn vrouw de praktijk draaiende met behulp van waarnemers. ,,Bart is wel weer een beetje gaan werken, maar het herstel kan nog jaren duren. We hebben twee vaste waarnemers, maar die zijn zelf net gepensioneerd en kunnen dit ook niet eeuwig doen. En we willen onze patiënten niet in de steek laten.’’

Daarom zoeken ze zo snel mogelijk iemand die de praktijk kan overnemen. ,,Een moeilijk besluit, maar we hebben geen keus.’’ Het echtpaar is ‘volledig bereid om de opvolger of opvolgers het eerste jaar te begeleiden, indien gewenst’. Bruijn gaat zelf als waarnemer aan de slag, is de bedoeling.

 

 

Voor het Bericht van  X klik hier

 
 
 
 
Bron: www.ad.nl