Zorgen bij Over mijn Lijk Eva (25) ‘kanker zit nu ook in mijn hoofd’.

10-01-2024 17:46
 
 
 
 
 
Zorgen bij OML Eva
 
 
 
 
 
 
In maart 2021 krijgt Eva Hermans-Kroot (25) hartverscheurend nieuws. Ze heeft uitgezaaide longkanker en is ongeneeslijk ziek. Ze doet mee aan het programma ‘Over Mijn Lijk’ om een glimp in haar leven te geven en deelt haar eerlijke mening op haar eigen social media kanalen…
 

Het begon allemaal met een bult in haar nek, in het voorjaar van 2021. ,,Het bleek dat ik longkanker had”, vertelt ze aan Linda Meiden. Al snel kreeg ze nog slechter nieuws: ,,Ik kreeg te horen dat er geen mogelijkheid meer was dat ik beter zou worden”, aldus Eva.

 

Steeds slechter nieuws:


Ondanks het nieuws, houdt Eva de eerste weken hoop. ,,Ik dacht dat ik misschien nog wel beter zou worden, ook al gaven de artsen aan dat alle behandelingen enkel levensverlengend zouden zijn”. Maar het slechte nieuws blijft zich opstapelen. ,,In oktober 2022 kreeg ik te horen dat ik uitzaaiingen in mijn hoofd had en daardoor nog acht maanden te leven had, maar daar zit ik inmiddels dik overheen.”

 

Op haar eigen Instagram-account @longeneeslijk, lucht Eva haar hart en spreekt ze haar eerlijke mening uit. Ze plaatst welke onderzoeken ze heeft laten doen, wat haar gevoelens en gedachtes zijn en wat de uitslagen zijn. Door haar verhalen op social media, benadert de productie van Over Mijn Lijk haar om deel te nemen aan het programma. ,,Ze vroegen of ik openstond voor een gesprek, maar ik wist toen helemaal niet of ik dat wel wilde.”

 

Stress:

 

Met meer dan 181.000 duizend volgers blijft ze haar verhalen en gedachtes delen. Ook dat ze de afgelopen dagen toch wat stress ervaart. ,,Voor de eerste keer dat ik wakker lig en mij druk maak wat mijn kanker op dit moment aan het doen is”, schrijft Eva onder een lachende foto in een gymzaal. ,,Het is nu 03:50 en het enige wat ik kan denken is; het is aan t groeien in mijn hoofd. Niet echt een gerust stellende gedachten”.

 

Eerder plaatste ze op haar Instagram dat ze totaal niet had verwacht dat ze de afgelopen kerst zou halen. ,,Wie had dat gedacht”. Maar kerst verloopt niet geheel vlekkeloos. ,,Al sinds tweede kerstdag heb ik een onscherp rechts oog en op dit moment ook een bepaalde hoofdpijn waarvan ik herken dat dit van de uitzaaiingen komt. Het hoeft er beide niet mee te maken te hebben maar de kans acht ik onwijs groot. Ik maak mij zorgen en loop ineens midden in de nacht hierover te piekeren en dat heb ik nooit”.

 

Twee jaar gevolgd:

 

Ook tijdens de draaidagen van Over Mijn Lijk ervaart Eva soms wat stress. ,,Ze kwamen langs op mijn trouwdag. Een groot gedeelte van de dag merkte ik niet eens dat ze er waren, al zorgden ze onbewust wel voor mijn rustmomenten”, vertelt ze aan Linda Meiden. Nu wordt Eva alweer twee jaar lang gevolgd door een filmploeg en raakt ze eraan gewend. ,,Ze voelen een beetje als familie, want inmiddels ken ik iedereen ontzettend goed. Ik voel me heel veilig bij ze.”

 

 

 

Voor het Bericht van Instagram klik hier